Att tälja med iPad

Written by Erik11. Posted in Erik Westberg

Jag erkänner, jag är en tekniknörd.

Att rita med papper och penna har aldrig varit min grej. Jag gillar fotografier och knivar. Men iPad har så klart gjort sitt intåg även i den slöjdande delen (den beslöjdade!) av mitt liv. Det finns en app som heter Adobe Ideas där man kan rita med fingrarna direkt på skärmen och man kan ha ett fotografi som bakgrund och måla i flera olika lager över bilden som man sedan kan dölja/visa osv.

Detta passar mig perfekt och har blivit ett riktigt bra verktyg när det gäller att skissa vidare på ett påbörjat projekt och testa olika mönster och färgsättningar.

Jag gjorde en kniv för ett tag sedan. (läs mer här) Då använde jag iPad för att testa just färgkombinationen på slidan. Jag gjorde först ett färgtest på en läderbit, och gjorde ett färgtema utifrån exakt de färgerna.

Ett annat bra användningsområde har varit utformning och mönster på knivskaft. När jag var ganska nöjd med formen på skaftet tag jag en bild, ritade ett mönster och testade färgkombinationen. Enkelt verktyg att jobba med, även om man ibland ska passa sig för att blanda in allt för mycket digitalt mumbojumbo i den analoga trivsamma världen med trä, stål och verklighet!

(Men ibland kan det hjälpa lite på vägen…)

 

Taggar:, , ,