Written by Marika12. Posted in Marika Smith

En av de roligaste hattkategorierna att göra är temahattar. Jag gör ofta hattar till fester och evenemang, scenshower, modereportage, fotojobb och annat med tydliga teman, och får ofta fria händer att tolka temat. Sporten är att hitta dekorationer till hattarna som Det kan bli shoppingrundor i allt från elektronikaffärer till zoobutiker, blomsterhandlaren på torget och godiskiosken på hörnet. Men det allra mesta är fynd från loppisar och antikaffärer, jag älskar att ge gamla prylar chans till ett nytt liv.

Maritimt tema - de små musslorna är riktiga och plockade på stranden.

Polkagrishatt för ett bröllop - riktiga karameller och rött flor.

Koaff och choker gjorda för en fest med Shanghai-tema

Den sista hatten såg flimra förbi i ett av hemma-hos-reportagen i Sveriges Mästerkock härom kvällen. God smak binder samman huvud och mage…

En hatt kan göras på precis vilket tema som helst, det ser man om man besöker Royal Ascot i England där hattarna helt saknar formmässig begränsning, och kanske inte alltid är så vackra men alltid spektakulära. Själv föredrar jag att hålla formatet litet och bärbart, så att man inte känner sig helt överkörd av ett stort kvarnhjul…

 

Taggar:, ,