Författar Arkiv

en vecka går så fort

Written by eddy11. Posted in Eddy

Då säger jag tack och bock för mig och denna superroliga vecka här med er på kravallslöjdsbloggen. Jag lämnar fanan vidare till nästa pysselentusiast med en övertygelse om att denne kommer ta över uppdraget med bravur. Och för er som tyckt att det varit buskul att följa eddys upptåg här på kravallslöjd hittar mig istället på den vanliga eddybloggen: http://blogg.passagen.se/eddysblogg
Tack för att ni tagit en bit av er tid för att låta mig rabbla på. Det känns fint ska ni veta.
Högaktningsfullt, eddy


följ eddys nya cirkusäventyr på eddysblogg varje dag vettja. då blir hon helt klart superglad!

garnshopping världen över

Written by eddy11. Posted in Eddy

När man jobbar som turnérande showartist säger det nästan sig själv att man besöker länder på alla jordklotsdelar. Detta innebär också möjlighet till garnshopping på alla jordklotsdelar. När vi i somras under en ledig showvecka tog en avstickare till Las Vegas fanns det mycket vi ville hinna med. Jag och mina bästa medresenärer satte oss ner över en pannkaksfrukost på en diner i Phoenix och gjorde ett snabbt utkast. Då lät det ungefär såhär:

Vicky: Jag vill göra ett skydive från skyskrapan Stratosphere!
Hollie: Vi måste gå på en massa galna poolpartyn!
Grant: Och vara helt vilda en kväll i casinot, ala james bond syle!
Vicky: Jag har hört att man kan skjuta maskingevär på en ranch utanför stan. Det bara måste vi göra!
Hollie: Och åka berg-och-dal-banan på taket av New York, New York.
Grant: Det finns en hajpool på hotell Golden Nugget, kan man simma i den så måste vi ju göra det.
Jag: Och besöka den stora garnbutiken!
(Alla vänder sig om och tittar på mig)
Vicky: Eddy, varför är vi ens bästa vänner?

Sagt med glimten i ögat såklart och allas vegasönskningar skulle under denna resa gå i uppfyllelse. Så den tredje dagen tog vi Grants bil långt bortom The strip för att besöka den stora garnbutiken. Den visade sig vara en riktig pärla och såhär glad blev jag när vi äntligen kom fram!


Och såhär glada var de andra efter en timmes nästintill outhärdlig väntan på min garnbotanik =)


Det är allt tur att man har så fina vänner världen över som ställer upp på alla ens nördiga små egenheter och det här med min smått bisarra garnpassion har de numera vant sig vid. De brukar skämta om att man får passa sig för att somna nära mg, för då kanske man vaknar upp med ett par stickade sockor på fötterna. Dessutom har de släppt namnet eddy och kallar mig numera istället för knitty. Watch out for knitty, she might knit ya!
Högaktningsfullt, eddy

en mitt-i-veckan-helg på landet

Written by eddy11. Posted in Eddy

Nu är jag hemma i staden igen efter en helt fantastisk mitt-i-veckan-helg ute hos sjömanselin på landet. Det här är vad vi pysslat med:

Vi kom fram sent på tisdagkväll och på onsdagen vaknade vi upp till en mysig långfrukost. Hos elin får man dricka sitt kaffe ur urballa kaffekoppar som lisa tjusigt dekorerat.

Sedan åkte vi på loppisturné i grannstade och besökte minst fyra olika loppisar. Elin köpte en finfin skänk att fylla med garn och ull.

Jag provade en döläcker klänning men köpte det här.

Väl hemma visade elin alla sina nykardade art-batts. Hon är så talangfull den fröken.

Jag ville inte vara sämre och lånade elins kardmaskin. Hon visade mig smörgåsmetoden och jag knåpade ihop denna fina batt med vit corridale, glittrig nylon, illrosa silknoils och en och annan oidentifierad sjöjungfrulock som vi inte riktigt var den kom ifrån.

Sedan lagade jag min übergoda tacopaj som elin väntat på länge. Hon var allt lite knashungrig då det äntligen blev klart.

Sedan lade vi upp våra stickade fossingar på bordet och stickade ikapp var sitt nytt sockpar medan vi tjattrade bort halva natten.

Nästa dag gick vi en finpromenad på landet.

Jag fotade elin i vackra omgivningar och hennes fina egenstickade ”shalom”.

När vi kom hem igen tog vi fram spinnrocken och fick en spinnlektion och spann ett underligt garn. Sedan fikade vid med mormorelin, åt hemmagjord falafel och eldade i öppna spisen.

Och det var den mitt-i-veckan-helgen-det. Jag kommer så att åka tillbaka snart igen.
Högaktningsfullt, eddy


en underbar middag ute på landet

Written by eddy11. Posted in Eddy

Ojojoj vad mätta vi är efter dagens underbara middag här mitt ute i ingenstans. En underbar känsla som himlens månskära och skogens tystnad knappast försämrar. Semester. Avkoppling. Tur är det väl att dessa små djur då finns till var mans undsättning. Eller ja, i alla fall för dem som tror på dem =).
Högaktningsfullt, eddy

att spinna ett plommonträd utav mjölk

Written by eddy11. Posted in Eddy

Det här med spinneriet är en relativt ny hobby i den eddyanska bostaden. Det hela började med att Lilla anna kom hot med sin slända eftersom hon prompt tyckte att jag skulle prova på eftersom det, jag citerar: ”var så otroligt och enormt fruktansvärt cirkus-kul!” Slut citat. Eller ungefär så sa hon i alla fall. Jag provade. Jag tyckte det var dödstråkigt. Lilla anna sa åt mig att inte ge upp så lätt. Jag provade lite till. Dödstråkigt, dödstråkigt, dödstråkigt… superkul! Något hände. Jag förstod grejen. Plötsligt var det ju galet kul att spinna ull till garn.

Sedan, som av ett sammanträffande mötte jag mia på den årliga stickfestivalen ute på grötö. Hon berättade att hon hört av sjömanselin att jag började spinna och att jag i så fall kunde ta över hennes gamla spinnrock. g.r.a.t.i.s! Det var nog det förbannat bästa jag hört på länge så jag och sjömanselin begav oss ut till mias hus och hämtade hem henne, och det är på henne, spinnrocks-Gunnel, som jag sedan dess spunnit mina härvor på.

Nu senast spann jag ett härligt färgsprakande topsband jag fått utav fin fina vän moa i en swap då vi bytte såväl egenspunna garn som ull med varandra. Fast detta är inte ull. Det är 100% mjölkfiber och var supersvårt och halt som en isglass att spinna. Men dökul!


Och så här tjusigt blev det: 100gram och 150 meter långt, 3 trådigt navajoplyat och självrandande. Jag kallar det plum tree. Det tycker jag är ett rent utav ypperligt namn på denna härva man nästan bara vill äta upp.


Fast vad som ska stickas utav det? Ja, det återstår att se…
Högaktningsfullt, eddy

ett gammalt pipställ i nya kläder

Written by eddy11. Posted in Eddy

Medans jag spatserar runt i mina gummistövlar ute i svampskogen och äter prickekorvmackor på en bädd av vitmossa så tänkte jag att ni skulle få kika på en fin pryl som hänger i min hall. Det är ett gammalt pipställ som jag hittade hemma hos pappsen när vi städade ur hans förråd och det har tillhört ingen mindre än min tuffa farfar. Pipställ! Å! Det var jag ju bara tvungen att lägga vantarna på men eftersom jag röker väldigt lite pipa, ja faktiskt inte alls fick jag filura ut nya användingsområden. Valet föll på en nyckelförvaring och så här stiligt är det att hänga nycklar i pipställ. Helt otroligt stiligt om jag får säga det själv:


Och hur gick det här till då kanske ni undrar? Jo, jag häftpistolade fast ett fint sammetsband i överkant med pipstället över alla ”hålen” där man låter pipskaften sticka upp. Sedan Hängde jag fast små krokar med klämmor på i banden, en i varje pipskaftshåll. I Klämmorna fäste jag sedan nyckelknippor och vips, pipställ blev nyckelskåp! Genialiskt!


Tänk nu på det nu finingar. Bara för att man inte röker pipa betyder det inte att man inte har någon användning för farfars gamla pipställ. Det betyder bara att man inte har användning för dess ursprungliga funktion.
Vi ses i svampskogen.
Högaktningsfullt, eddy

sticker ut på landet en sväng

Written by eddy11. Posted in Eddy

Den tredje medlemmen i vår sticktrojka, ja förrutom jag själv och lilla anna, heter sjömanselin. Hon har fått för sig att lämna sig bostad här i hamnstaden och istället flyttat ut i en gammal skolbyggnad mitt bland ängar på landet. Det är fantastiskt på många sätt förutom att det numera är mycket svårare att ställa till med spontanstickfrukostar då alla sticktrojkans medlemmar kan medverka. Dumt. Men å andra sidan kan man ju alltid ta en liten minisemester och åka ut och hälsa på, och det tänker minsann jag göra redan ikväll =)

Jojjo, så nu bär det ut bland ängar och lövträd ett par dagar där vi kommer göra mest ingenting mer än att klaffsa runt i gummistövlar, plocka svamp i svampskogen, laga mumsiga rotfrukter och sticka tills knogarna brinner. Visst låter det helt perfekt!
Och oroa er inte vänner små, bloggen kommer svämma över av små kreativa pyssel och idéer under tiden och när jag kommer hem igen så får ni även veta allt om hur det är att bo i en skolbyggad på landet. Promise!
Högaktningsfullt, eddy

En ledig eftermiddag i las estacas varma källor, mexico i somras. Just denna tur blir det nog inte lika många bad.

strumpboudoir och socktoberfest

Written by eddy11. Posted in Eddy

Snart är det nästan slut på oktober också. Tiden bara irrar iväg. Oktober är för tyskarna lika med oktoberfest då man frossar i rökta korvar, surkål och grumligt öl samtidigt som man sjunger trevliga visor tills halsen ömmar. Jag är inte tysk, jag är stickare.
I en stickares värld innebär oktober socktoberfest. Då samlas vi i grupp och stickar en hel massa strumpor till knogarna ömmar. Och jag är faktiskt klar med ett par just precis nu, och ni har sådan tur att ni blir först att kika på eddys I love sushi-socks. Det är inte dumt det mina vänner:


Jag kallar dem sushisockar eftersom jag tycker att mönstret påminner om sådana där laxpålägg man har på sin nigiri, men egentligen heter mönstret pomatomus och är designat av sockgurun Cookie A. Om man är medlem på det massiva stickforumtet ravelry finns mönstret att hämta här.


Att fota sina stickade alster på ett hyggligt sätt tycker jag är a och o om man vill inspirera andra till nya stickeriidéer. När jag visade upp dessa sushisocksbilder för ett par vänner så tyckte de att jag skulle knäcka extra som strumpboudoirfotograf. Tack och bock, jag känner såhär spontant att strumpboudoir är en ganska bortglömd fotokategori som gärna skulle kunna få lite mer medial uppmärksamhet. Och smaka på ordet bara. Strumpboudoir… Underbart eller hur?


och garnet då? Jo, ända sedan jag upptäckte detta fantastiska sushimönster så visste jag att jag ville sticka dem illrosa. Jag sågmig själv studsa runt i vita strumpebyxor med lite spets och sushisockarna uppdragna långt upp på vaderna. Så jag började leta efter rosa sockgarn. Jag letade i Göteborg. I många butiker i Göteborg. Jag letade i alla butiker i Göteborg. Lillaanna letade i Mariestad. Lillaanna letade i Skåne. Jag åkte till Mexico och letade i mången butik, fortfarande inget illrosa sockgarn. Ja, jag åkte till och med till Las Vegas (visserligen i ett annat ärende) men ändå. Jag åkte till och med till Las Vegas för att leta efter detta förbannade sockgarnet som vägrade behaga dyka upp någonstans alls. Resultatlöst! Så då gav jag upp. Jag färgade eget skrikrosa sockgarn hemma i Lillaannas kök och det har jag inte ångrat en sekund. Det blev helt perfekt rosa och lite sådär skönt självmelerande eftersom garnet drog åt sig olika mycket färg på olika ställen. Slutsats?  I love yarn!

Jamen vetni hörrni. Det här var allt för nu. För nu ska jag packa väskan, tömma kaffekoppen och kila iväg i ett helt annat ärende. Men vi hörs ju när jag är tillbaka igen.
Högaktningsfullt, eddy

välkommen eddy!

Written by eddy11. Posted in Eddy

Godförmiddag, Godförmiddag alla pysselentusiaster och kreativitetsnördar.
eddy heter jag och det är jag som ska stå för underhållningen denna vecka på kravallslöjdsbloggen. Kika gärna in den lilla presentationen av mig på första sidan för att få en bättre kik på vem eddy är och för den ännu mer kunskapstörstande kanske det även passar att botanisera lite på min ordinarie blogghörna: http://blogg.passagen.se/eddysblogg

Hoppas att helgen flutit på lika härligt för alla er andra som den gjort för mig. Jag har passat på att hänga med så många av mina vänner som möjligt och hittat på en massa mysiga aktiviteter vilket innefattat allt från en trevlig instruktörslunch på stan till ett par timmar i ishallen. På lördagen vankades som vanligt en liten morgonloppis där jag lade vantarna på en schysst sammetsväska från 60talet och på kvällen begav det sig hem till den ena halvan av min kreativa sticktrojka, lilla anna. Hon bjöd på en tuturiol i indisk kokkonst och sedan stickade vi ikapp för att hinna klart med årets julklappsproduktion. Fast ingen av oss stickade några klappar, utan allt för själviskt stickade jag istället ett par dösnygga sushisockar till mig själv. Och resultatet? Det tänkte jag bjussa på lite senare i veckan, det kan ni ju inte missa.
Näpp, nu tänkte jag faktiskt sätta mig ett varv vid spinnrocken innan fina fröken löwek kommer hit och lagar lunch. Ikväll är vi bjudna på en inspirationsföreläsning av luleå tekiska universitet och sedan vankas det hockeymatch för hela kakan.
Jag är övertygad om att vi kommer att trivas här ihop på kravallslöjd denna vecka så kika gärna in så ofta ni hinner. Det är ungefär lite oftare än ni egentligen vill det =).
Högaktningsfullt, eddy

hemma hos lilla anna i lördags had vi det såhär kreativt och mysigt. alla männiksor borde ha en sticktrojka tycker jag. skaffa er en nu på studs vet ja!